10 Haziran 2015 Çarşamba

Çilek Reçeli

Merhabalar sevgili okur
Çok şükür Mavlaya mevsimler eskitmeye devam ediyoruz.
Her mevsimin bize getirdiği birbirinden güzel şeyler var.
Belki en güzeli meyvelerdir ne dersin?
Yılın ilk çileklerini hapur hupur yerken kışa da düşünmek lazım.
Bu nimetlerden kışa da ayırmak lazım.
Vira bismillah deyip iki kilo çilekle işe koyulmak lazım.
Çilekleri ayıklayıp güzelce yıkamak lazım.
6 su bardağına yakın şekeri üstüne boşaltıp sabaha kadar bekletmek lazım.
İyice sulanan çilekleri yüksek ateşte üzerinin köpüklerini alarak, köpükler bitene kadar kaynatmak lazım.
Sonra sıcağıyla temiz kavanozlara koyup, kavanozları ters çevirip soğumasını beklemek lazım.
Bu kavanozları evin çok gizli bir köşesine saklayıp kışın çıkarmak lazım.

Tabi bu son cümle sana tavsiye sevgili okur.
Bizim çekirdek ailede reçeller bir sonraki mevsime bile kalmıyor zira.
Bu tarife göre 4 kavanoz reçel çıktı.
Utanarak bir kavanozunun şimdiden bittiğini söylesem.
Ehi ehi, şaka yapmıyorum desem.
Bitti işte üstüme gelme kuzum :(

Senin için de fotoğrafını çektim reçelimin.
Denemelisin bence.
Ben zamanında kuru fasülyeye kekik koymuş adamım.
Benim yaptığım reçeller bile böyle kapış kapış gidiyorsa seninki ne güzel olur kim bilir?





Öperim ki !

3 yorum: