22 Nisan 2015 Çarşamba

Meyveli Yaş Pasta

Merhabalar sevgili okur,

Ben pasta yapmayı da yemeyi de çok severim.
Daha önce söylemiştim süslemeyi pek beceremem diye.
Tadını garanti ederim ama şekli sana kalmış anlayacağın :)
Geçen gün canımız pasta çekti.
Tariflere bakarken nefis yemek tariferi sitesinde çok duyduğum bir pandispanya tarifine denk geldim.
Denedim.
Sonuç harika oldu.
Bundan sonra özellikle misafirlerim için bu tarifi uygulayacağım.
Seninle de paylaşayım istedim.



Pandispanya için,
8 kaşık şeker
8 kaşık un
5 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kerması için,
2 paket kremşanti
2 bardak süt

Meyveler
Pasta süsleri

Pandispanyayı bildimiz usüllerle pişiriyoruz.
Ben kendi usülümü paylaşayım.
Pandispanyanın kabarması için yumurtanın beyazı ve sarısını ayrı çırpmak gerekiyor.
Sarıların olduğu kaba diğer malzemeleri katıp karıştırıyorum.
Sonra krema kıvamına gelen yumurta beyazını azar azar, hep aynı yöne doğru yavaşça ve tahta kaşıkla karıştırarak ekliyorum.
Zaten köpük köpük bir görüntü oluyor.
Pandispanya kabaracağım diyor adeta.
170 derecede 30 en fazla 40 dakika pişiriyorum.
Bunlara özellikle dikkat ediyorum çünkü daha önce keklerim, pandispanyalarım kabarmazdı.
Bu yöntemle çok güzel kabarıyor.
Anlatımımı beğenmediysen youtubeden video izlemeni tavsiye ederim sevgili okur.

Neyse pişen pandispanyayı isteğe bağlı olarak iki ya da üç parçaya bölüyoruz.
Parçaları istersek biraz sütle ıslatıyoruz.
Islatmayabiliriz gayet yumuşak oluyor.
Aralarına kremşanti ve meyve koyarak pastayı kapatıyoruz.
En üstte yine meyveler ve pasta süsleri kullanıyoruz.
Çayımızı demliyoruz.
Bi pastadan bi çaydan alıyoruz.
Afiyet olsun :)


2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık leziz görünüyor :) Bana da beklerim;
    resimdefterimm.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Bloğunuz benim gibi hobisever biri için çok ilgi çekici. Memnuniyetle gelirim :)

    YanıtlaSil