Merhaba sevgili okur,
İçten içe atarlı (atarı bile içten içe yalnız) çokça hırpalanmış, kırrılmış bir kalple yazacaktım aslında sana.
Yok canım tabi sana kırılmadım.
Ne zaman şöyle had safhada sinirleneyim, bağırıp çağıraym, yakıp yıkayım desem bir şey çıkıyor.
Ne zaman üstüme düşen ne varsa hepsini yaptığımdan bin kere kontrol ettikten sonra emin olsam
böyle oluyor.
Ardıma bakmayım, içimde komayım desem biriktirdiklerimi, bir düğüm daha ekleniyor.
Triplerim, kırgınlıklarım arada kanayıp gidiyor.
Bunların sebebi bir başkası da olmuyor üstelik.
Ya yeni şeylere heves edip neye kırıldığımı unutuyorum,
Ya birden "Ne gerek var gerilmeye?" diye düşünüp
içimden gele gele hiçbir şey olmamış gibi davranıyorum.
Ya da hasta oluyorum.
Yatak döşek bildiğin.
Bu son seçenek de yeni çıktı.
Neyse.
Bari içimi sana dökeyim dedim sevgili okur.
Gerçi böyle şeyler kime kırıldıysan ona içini dökmeden geçmez.
Geçmedi ama ben hasta oldum çoktan.
Konu değişti bi kere...
Böööremize dönelim.
Bilmem sizin oralarda bööörek derler mi ama benim hiç hoşuma gitmez bu kelime.
"Börek" anacım onun adı.
O neymiş öyle tiksinç bi şeyden bahseder gibi böööörek !
:)
Latife yapıyorum tabi okur,
annen öyle diyorsa sen de öyle dersin tabi.
Bunda yadırganacak bir şey yok.
Hasılı benim kastettiğim böreğin tarifiydi.
Vereyim dur da rahatlayayım.
Hamuru:
1,5 bardak ılık su
1 yemek kaşığı tuz
4 su bardağı un
Bu üç malzemeyi iyice birbirine geçip yumuşacık olana kadar yoğuruyoruz.
Sonra yarım saat üstü kapalı bir şekilde dinlendiriyoruz.
İç malzeme:
Pırasa
Peynir
pul biber
Pırasaları küçük küçük doğruyoruz.
Az yağda güzelce soteliyoruz.
Biraz ılıyınca içine peynir ekliyoruz.
(miktarını siz belirleyin. Ben köy peyniri kullandım.Kaşar dışında peynirler daha güzel gider bence)
Baharatını da katıp soğutuyoruz.
Şimdi gelelim hamuru açmaya.
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
Daha önce yoğurduğumuz hamuru 4 bezeye ayırıyoruz.
Bu dört bezeyi önce merdane ile servis tabağı kadar büyütüyoruz.
Sonra eritip karıştırdığımız yağdan alt üst her yerine sürüyoruz.
Biraz bekletiyoruz.
Sonrası el becerisi.
Hamuru uzatabildiğimiz kadar uzatıyoruz.
Bununla ilgili video izlemenizi öneririm.
açılan hamur çok yağlı olmayacak şekilde gerek varsa tekrar yağlanabilir.
Hamurun uçlarına dörde böldüğümüz iç harçten bir payı yayıyoruz.
Sonra hamuru içe doğru kıvırıp tepsiye yerleştiriyoruz.
Bu şekilde dört bezeyide tepsiye yerleştiriyoruz.
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
Bu iki malzeme karıştırılıp böreğin üzerine yayılır.
200 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.
Çok mu kötü tarif ettim ya?
:(
Afiyet olsun kanka :)
Ben becerdiysem senin de elinden gelir merak etme.
Öperim bolca.
Sevgiler...
Terapin süper. Stres atmanın en guzel yoluymuş hamur yoğurmak. Hele bir de yoğururken yumruk atar gibi yaptıysan atarlandıklarına sorma gitsin :-) yalnız hasta haliyle Boşnak böreği açanın hastalığına kimse itibar etmez anacım benden demesi :-)
YanıtlaSilBu arada harika gözüküyor böreğin. Canım istedi gece gece..
YanıtlaSilYok yok daha hasta olmamıştım bunu yaptığımda. Böreğimi yapmadan hasta bile olmadım :)
YanıtlaSilYakın olsaydık keşke uzatırdım hemencecik...
Bence çok iyi tarif etmişsiniz ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilBayılırım Boşnak böreğine, harika görünüyor. Ellerinize sağlık.
Bu arada sizin tüm yazılarınızı daha iyi takip edebilmem için,GFC den takibe almak istedim, göremedim. Konuyla ilgili yardımcı olur musunuz? Menüyü ekleyebilir misiniz?
Sevgiler.
Teşekkür ederim Mehmet Ali :)
YanıtlaSilBiraz teknoloji özürlüyüm.
YanıtlaSilAraştırıyorum bahsettiiniz şey ne diye :)
Ekleyeceğim menüyü.
Ayrıca İstanbul hanımefendilerini çok severim ;)
yerim valla ben bunu :) Ellerinize sağlık^^ bu arada blogunuzu çok sevdiiim^^
YanıtlaSilBen de denemek isterdim boooregi ama kocam pırasalı börek mi olur diye şevkini kırdı. Yok börek mörek
YanıtlaSilBen de denemek isterdim boooregi ama kocam pırasalı börek mi olur diye şevkini kırdı. Yok börek mörek
YanıtlaSilTeşekkür ederim bi poşet kitap.
YanıtlaSilBen de sizin bloğunuzu sevdim.
Okuma azmi uyandıran dolu dolu bir blog :)
Çok tatlısın teşekkürler^^
SilEmoşum sen de yap hepsini kendin ye :)
YanıtlaSilYaşasın kötülük ;)
of bayılırım yogurtla enfes olur
YanıtlaSil